ΕΡΤ

Περικοπές 30% σε δώρα Χριστουγέννων- Πάσχα - επίδομα αδείας, περικοπές 12% στα επιδόματα και αύξηση κατά δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΦΠΑ.

Συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο παίρνοντας αποφάσεις για σκληρά μέτρα τις οποίες θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο 30% περικόπτονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά τη σημερινή συνεδρίαση. Αντίθετα η περικοπή των επιδομάτων των μισθωτών από 10% που είχε αρχικά ειπωθεί θα ανέλθει στο 12%. Από τις περικοπές αυτές αναμένεται ότι θα υπάρξουν έσοδα περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγο, η κυβέρνηση αναμένει επιπλέον εξοικονόμηση 4,8 δισ. ευρώ τα οποία θα προκύψουν κατά 50% από την επιβολή νέων φόρων και κατά 50% από την περιστολή δαπανών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%.
Επίσης θα επιβληθεί φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και θα υπάρξει αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές.
Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη δεν θα υπάρξουν περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων ενώ δεν θα υπάρξει επέκταση των περικοπών στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: