ΕΡΤ

ΕΦΕΕΘ - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Νέα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666
www.efeeth.gr, e-mail: efeethe@otenet.gr

ΠΡΟΣ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 288
ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Θεσσαλονίκη 19-6-2008

ΚΟΙΝ:

1) ΥΠΟΥΡΓΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ
2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Μ.Μ.Ε.


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,


Από 17/6/2008 ξεκίνησε η διαδικασία κτηματογράφησης σε 107 νέες περιοχές των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο κτηματολόγιο.

Οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σʼ αυτές τις περιοχές, καλούνται να τη δηλώσουν από 17/6/2008 μέχρι 30/9/2008.

Μεταξύ των τρόπων υποβολής των δηλώσεων, σχεδιάστηκε από εσάς και η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής μέσω internet, μια διαδικασία που είναι γρήγορη και αποβλέπει στην αποφυγή συνωστισμού, ταλαιπωρίας και σπατάλης παραγωγικών ωρών για τους πολίτες.

Για να χρησιμοποιηθεί όμως η υπηρεσία αυτή, χρειάζεται ο κάθε πολίτης να διαθέτει προσωπικό e-mail, κάτι που στη χώρα μας διαθέτουν ελάχιστοι και ίσως οι περισσότεροι να μην είναι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επίσης τα Φοροτεχνικά-Λογιστικά γραφεία στα οποία απευθύνονται οι περισσότεροι πολίτες για να συντάξουν και να υποβάλλουν μέσω του internet τις δηλώσεις του κτηματολογίου, δεν μπορούν να το κάνουν, διότι με το e-mail του γραφείου τους δεν μπορούν να εγγράψουν τους πελάτες τους στο σύστημα και να πάρουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, αφού το κάθε γραφείο διαθέτει ένα e-mail.

Επειδή με την ίδια διαδικασία τα Φοροτεχνικά-Λογιστικά γραφεία εξυπηρετούν τους χιλιάδες πελάτες τους μέσω του TAXISNET και του ΙΚΑ.gr, όπου δεν χρειάζεται e-mail ανά πελάτη, για να λάβει το Φοροτεχνικό-Λογιστικό γραφείο κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα για λογαριασμό τους, παρακαλούμε, αν πράγματι θέλετε να εξυπηρετήσετε τις χιλιάδες των πολιτών, να αλλάξετε τον τρόπο εγγραφής στο σύστημα με τα προσωπικά e-mail, να ακολουθήσετε τον τρόπο του συστήματος του TAXISNET και του ΙΚΑ.gr, για να είναι ουσιαστικά χρηστικός ο τρόπος υποβολής των δηλώσεων του κτηματολογίου μέσω του internet.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ