ΕΡΤ

Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2010 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2010

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση το σχέδιο της οποίας έχει ως εξής :
"Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994 που αποκτούν εισόδημα, Α) από συμμετοχή σε εταιρεία, κοινοπραξία ή κοινωνία, με βιβλία Α', Β'; Γ', κατηγορίας, εφόσον η διαχειριστική περίοδος έληξε τους μήνες 11° και 12° του έτους 2009, πράκτορες, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς κλπ., περιπτ. αα), στστ), ζζ), της περίπτ. γ' της παραγρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ και Β) από μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ως αξιωματικοί ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων, εισόδημα αλλοδαπής κλπ., περιπτ. ββ), γγ) δδ), εε), της ίδιας περίπτωσης παραγρ. και άρθρου, που λήγουν στις 3 και 4 Μαίου αντίστοιχα, ορίζεται η 20η Μαίου.
Η υποβολή των δηλώσεων της περίπτωσης Α ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, ενώ της περίπτωσης Β μέσα σε είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογουμένου, και με αρχή και για τις δύο περιπτώσεις για το ψηφίο 1 την 20η Μαΐου 2010.
Ειδικότερα, οι εφημεριδοπώλες και όσοι δικαιούνται βεβαιώσεις αμοιβών ή βεβαιώσεις ασφαλίστρων, από Ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες έχουν τεθεί σε εκκαθάριση, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι και την 18η Ιουνίου 2010. ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2010, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους των παραπάνω παραγράφων, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: