ΕΡΤ

Τεχνική εμπλοκή στην περαίωση μπλοκάρει την καταβολή από τους φορολογουμένους

Μετ' εμποδίων η περαίωση καθώς δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας αρκετές εφορίες δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών είτε ότι δεν έχει ακόμη ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», αν και το έγγραφο της σχετικής εγκυκλίου προς τις εφορίες έχει εκδοθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου με την ένδειξη μάλιστα «εξαιρετικά επείγον», η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την περαίωση ακόμη δεν έχει ανέβει στο Taxis, σύμφωνα με όσα αναφέρουν προϊστάμενοι εφοριών αλλά και φοροτεχνικοί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις είχαν γυρίσει την πλάτη στην προηγούμενη ρύθμιση το 2010, επρόκειτο να δεχθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ραβασάκι για να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2009, το οποίο και θα έπρεπε να αποδεχθούν εντός πέντε ημερών. Διαφορετικά, θα ελέγχονταν. Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν πως τον Σεπτέμβριο εισπράχθηκαν από περαίωση 119 εκατ. ευρώ, αλλά το πιθανότερο είναι τα έσοδα αυτά να αφορούν σημειώματα που είχαν αποσταλεί με τη ρύθμιση του 2010, τα οποία με τη νέα περαίωση αναβιώνουν.

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς αλλά και προϊσταμένους των εφοριών, πρώτα πρέπει να ανοίξει η σχετική εφαρμογή του Taxis και μόνο αφού οι εφορίες κατεβάσουν το πρόγραμμα, μπορεί να αρχίσει η αποστολή των σημειωμάτων αυτών.


13/10/2011
Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: