ΕΡΤ

Ενιαία καταβολή εισφορών και φόρων για όλους.

Τη λειτουργία ενιαίου μηχανισμού καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων προωθεί η τρόικα, κάνοντας -ενόψει της εφαρμογής του μέτρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο- «αυτοψίες» στα Ταμεία για τον τρόπο καταβολής και τα προβλήματα στην είσπραξη των εισφορών που αντιμετωπίζουν.

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας, σε διαδοχικές επισκέψεις που είχε έως και χθες με τις διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ, κατέγραψε τους διαφορετικούς τρόπους καταβολής των εισφορών και τα ελλείμματα, τα οποία διευρύνονται από τη χαμηλή εισπραξιμότητα (στον ΟΑΕΕ το 55% δεν πληρώνει ανά δίμηνο τις εισφορές). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», οι έλεγχοι συνεχίζονται στο ΕΤΑΑ και θα ολοκληρωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Χθες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι η κανονική είσπραξη των εισφορών είναι προαπαιτούμενο για την καταβολή των συντάξεων και, στο πλαίσιο της διασφάλισης αυτών των εσόδων, θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο (αντί της 1ης Μαΐου) η ταυτόχρονη πληρωμή μέσω τραπέζης των εισφορών, των μισθών και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Ο Γ. Κουτρουμάνης χαρακτήρισε «κρίσιμο» για τους μισθούς το επόμενο δίμηνο (έως και τον επόμενο έλεγχο της τρόικας, τον Ιούνιο, και ανάλογα με το εύρος των μειώσεων θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν νέες περικοπές), υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «οι μειώσεις από μόνες τους δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».


05/04/2012
Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: