ΕΡΤ

Εντατικότερους ελέγχους ζητά από τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών

Εντολή να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για την είσπραξη του ΦΠΑ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη συλλογή των εσόδων από την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων έδωσε στους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τους επικεφαλής των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής, ο υφυπουργός τους διευκρίνισε πως...

ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη εσόδων 5,9 δις ευρώ το Δεκέμβριο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του κρατικού προϋπολογισμού.

Το υπουργείο σκοπεύει να επιτύχει τους στόχους κυρίως μέσω:

Της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία έως τώρα οι εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομιών έχει δώσει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Των ελέγχων για το ΦΠΑ και ειδικότερα στις επιχειρήσεις που υπό το βάρος της μείωσης των εσόδων τους λόγω της κρίσης δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

Της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία (ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων) ενάντια στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν τα χρέη τους.

Κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τους επικεφαλής των εφοριών, ο υφυπουργός τους διαμήνυσε πως θα κρίνονται σε μηνιαία βάση για την αποτελεσματικότητά τους σε ότι αφορά την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

7/12/2010

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: