ΕΡΤ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους

ANOIXTO ενδεχόμενο για την παράταση της προθεσμίας σχετικά με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων άφησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την πολιτική του ΥΠΕΚΑ στον τομέα των υδάτων.


«Θα αξιολογήσουμε εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένη τη σημαντική προσέλευση των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση ή νομιμοποίηση για τα αυθαίρετα κτίσματα» αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και στους παραδοσιακούς οικισμούς είναι αντισυνταγματική και σε περίπτωση όπου διαπιστώνεται η ύπαρξή τους θα πρέπει να κατεδαφίζονται.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει παραταθεί, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην Πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τους ημιυπαίθριους χώρους όπως και η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων.

Πηγή: Express.gr 07/12/10-09:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: