ΕΡΤ

Πλειστηριασμοί: ¨Παγώνουν¨ ως το τέλος του 2009-Τι θα γίνει με τις ακάλυπτες επιταγές

Εως 31/12/2009 οι τράπεζες δεν θα κινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές πελατών τους που φθάνουν μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Παγώνουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι πλειστηριασμοί για χρέη σε τράπεζες έως 200.000 ευρώ. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Οικονομίας κ.Παπαθανασίου με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία έως 31/12/2009 οι τράπεζες δεν θα κινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμών για οφειλές πελατών τους που φθάνουν μέχρι τα 200.000 ευρώ.

Αναλογη φόρμουλα αναζητείται και για πρόσφατα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Βέβαια, όπως δηλωσε, ο κ. Παπαθανασίου αυτό δεν θα αφορά τα βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών. Αυτό που απασχολεί τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζικών ομίλων είναι αφενός πώς θα μειωθεί ο αριθμός των μεταχρονολογημένων ακάλυπτων επιταγών και αφετέρου πως θα προστατευθούν οι καλόπιστοι λήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις δεν ελήφθησαν και συμφωνήθηκε να γίνουν νέες επαφές μεταξύ του υπουργείου και της Ενωσης. Όπως είπε, άλλωστε, ο κ. Παπαθανασίου για το πρόβλημα δεν μπορεί να βρεθεί λύση από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: