ΕΡΤ

Σε ισχύ η απόσυρση ΙΧ και η ρύθμιση για ΦΠΑ

Mε πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα τεθούν σε ισχύ, παρά τη διάλυση της Bουλής, τέσσερις σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που λόγω της προκήρυξης των εκλογών βρέθηκαν «μετέωρες».

Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε να λύσει το νομοθετικό κενό για την απόσυρση των ΙΧ, την αποσύνδεση των δηλώσεων ΦΠΑ από την πληρωμή του φόρου, το «πάγωμα» των πλειστηριασμών έως τις 31/12/2009 για οφειλές έως 200.000 ευρώ, καθώς και τις μετατάξεις της Ολυμπιακής.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα μπορούν να μπουν σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, με την υπογραφή της ρύθμισης.

Η ευνοϊκή ρύθμιση για τον ΦΠΑ θα φέρει ρευστότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αν και ο κίνδυνος απωλειών για τα έσοδα του Δημοσίου καθιστά αυστηρότερο το καθεστώς προστίμων και ποινών για όσους εκμεταλλευτούν το μέτρο για να αποφύγουν την καταβολή του φόρου.

Oσον αφορά τους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες έχουν αποφασίσει, ασχέτως της νομοθετικής ρύθμισης, να κάνουν πράξη το πάγωμά τους, ενώ τεράστια σημασία έχει για τα έσοδα του προϋπολογισμού και η ρύθμιση που αφορά την απόσυρση και την αναμόρφωση του συστήματος των τελών κυκλοφορίας με την καθιέρωση «πράσινων τελών».


7/9/2009
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: